Săptămâna Castelelor Deschise

Şase castele din Transilvania – castelele din Zăbala, Micloşoara, Mănăstirea, Brâncoveneşti, Gilău şi Topliţa – vă aşteaptă cu porţile deschise în perioada 24-27 mai la PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise cu un program special, alăturându-se evenimentului internaţional Săptămâna Patrimoniului Privat!

Evenimentul PIKNIK – Săptămâna Castelelor Deschise este organizat de către Coaliţia Castel în Transilvania. Cu acest eveniment ne alăturăm iniţiativei ‘Private Heritage Week’ (Săptămâna Patrimoniului Privat) lansate de către organizaţia European Historic Houses din Bruxelles. Scopul acestei iniţiative este de promova clădirile monumente (castele, conace etc.) private din toată Europa prin a le deschide publicului larg în perioada 24-27 mai.

Vă aşteptăm cu activităţi pentru copii (‘colţul de poveşti’, carte de colorat uriaş, vânătoare de comori etc.), activităţi şi târguri artizanale, concerte, spectacole de dans, expoziţii şi multe alte programe la cele şase locaţii. Va fi şi un program comun la toate locaţiile: un PICNIC de familie – în parcul castelelor vor fi amplasate mese uriaşe, unde vom servi împreună din bunătăţurile aduse de acasă în aceste locaţii feerice.

Castele care participă în eveniment:

Castelul Mikes, Zăbala (judeţul Covasna)

Castelul Kálnoky, Micloşoara (judeţul Covasna)

Castelul Kornis, Mănăstirea (judeţul Cluj)

Castelul Kendy-Kemény, Brâncoveneşti (judeţul Mureş)

Castelul Rákóczy-Bánffy, Gilău (judeţul Cluj)

Castelul Urmánczy, Topliţa (judeţul Harghita)

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare