Salina Turda, în topul european al destinațiilor exotice

Publicația The Guardian a realizat un top al celor mai excentrice destinații europene, iar Salina Turda a fost inclusă de cititorii revistei în acest top.
“Pentru o experiență suprarealistă, nu e nevoie să cauți mai departe de Salina Turda. Mina adâncă de 120 de metri a fost săpată în secolul al XVII-lea și a fost folosită, pentru o scurtă perioadă în timpul celui de-al doilea război mondial, pe post de adăpost împotriva bombelor. Mai târziu, a fost depozit de brânză, iar, recent, a fost transformată într-un parc tematic magic, cu roată, mini teren de golf, sală de bowling și masă de tenis. Are și un lac subteran cu bărci ce pot fi închiriate pentru explorarea minei”,  The Guardian.

În acest top au mai fost incluse Muzeul Porcilor din Stuttgard, fântânile arteziene care stropesc turiștii din Hellbrunn Palace, Salzburg, Austria, turnul de televiziune Zizkov, din Praga, Muzeul Ciupercilor din Franța, Muzeul Pisicilor din Amsterdam, Palatul Monserrate din Sintra, Portugalia, o toaletă publică din Andorra cu pereți de sticlă, parcul sculpturilor din Druskininkai, Lithuania.

 

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare