Românii din străinătate stau la cozi uriașe pentru schimbarea pașaportului

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) solicită ministrului de interne Carmen Dan, să rezolve de urgență situația creată la ghișeele de eliberare a pașapoartelor.

De la începutul lunii august în fata ghișeelor pentru eliberarea pașapoartelor s-au format cozi uriașe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din străinătate în vacanță și doresc să își schimbe și documentele.

Dacă doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgenta această problemă, FADERE va face plângere penală împotriva acesteia.

Este inadmisibil ca după 10 ani să spui că încă ești luat prin surprindere de românii care în luna august vin în număr mare în țară și doresc să își înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obișnuit cu ideea că 25% dintre cetățenii săi sunt plecați în afara țării.

Este revoltător ca un cetățean român care vrea să își petreacă două săptămâni de concediu împreună cu familia, să își piardă jumătate din timp pe la ghișee.

‘I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori, de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situația de față poate fi un exemplu. După ce ai locuit câțiva ani într-o țară occidentală, îți vine greu să mai accepți bătaia de joc dâmbovițeană a statului față de cetățean’, a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii