diaspora

Românii din Diaspora s-au oprit la Cluj în drumul lor spre mitingul de la București

Peste 50 de români din diaspora care au venit în țară pentru a participa la mitingul de la București s-au oprit și în Piața Mihai Viteazu din Cluj.

Aceștia au scandat: „Demisia” , „Să vă fie frică Ardealul, se ridică” sau „Diaspora este România”.

Aceștia au fost întâmpinații de clujeni cu bannere pe care se putea citi: ”Hoții.”

Mario Mocan, un român din Londra, a declarat că românii din diaspora au venit pentru a aduce democraţia reală în România, din vest, nu din est.

„Suntem pe drum de două zile. Încercăm să aducem cât mai mulţi oameni la Bucureşti, la mitingul diasporei din Piaţa Universităţii. Cine vrea o schimbare să vină la Bucureşti alături de noi. Am fost în jur de 300 de maşini împărţite în 18 coloane care au intrat în ţară. La miting nu vrem partide politice lângă noi. Este un protest apolitic, al oamenilor simpli”, a spus Mocan, citat de MEADIAFAX.

Înainte de a ajunge la Cluj-Napoca românii din diaspora au făcut o oprire şi în centrul oraşului Huedin. Pe traseu se vor opri şi la Târgu Mureş şi Braşov.

Clujenii sunt solidari cu românii din diaspora, iar o acțiune similară cu ce de la București va fi organizată mâine și la Cluj în Piața Unirii de la ora 19:00.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare