DSCN4815
Avram Brici, în vârstă de 65 de ani tocmai îşi vizitase, sâmbătă 24 ianuarie, familia fiului său într-unul din blocurile din centrul localităţii Aghireş-Fabrici. Când şi-a încheiat vizita, în jurul orelor 16.30, la coborâtul scărilor a fost abordat de Toader Nistor, vecinul din apartamentul situat la etajul I, sub cel al fiului său, care i-a reproşat că nepotul în vârstă de patru ani face prea multă gălăgie şi din această cauză nu se poate odihni.

Bărbatul a ţinut cont de observaţia lui Nistor şi a ieşit din bloc, să-i transmită fiului – care se afla în spatele blocului – mesajul vecinului. Povesteşte Brici întâmplarea: “În momentul când am făcut curba, să trec de colţul blocului, numa` că mă trezesc la pământ, doborât de cineva care m-a atacat din spate. M-am prăbuşit, el a continuat să mă lovească şi atunci am simţit cum îmi curge sângele pe nas şi pe gură şi zac, efectiv, într-o baltă de sânge… A venit de urgenţă salvarea de la Huedin şi apoi poliţia…”

Intervine fiul lui, Sergiu, martor al întregii scene: “Nepotul lui Nistor, un tânăr de vreo 30 de ani, despre care ştiu că-i recidivist, l-a pocnit pe tata pe la spate şi după ce bătrânul a căzut la pământ i-a dat din nou, scurt, cu picioarele. Apoi, văzându-mă că mă apropii, a zbughit-o de acolo, atât de repede că n-am reuşit să-l prind.”

Avram Brici s-a prezentat în această dimineaţă la I.M.L. Cluj, cu echimoze în jurul ochilor şi la piramida nazală, hotărât să facă plângere penală împotriva agresorului. Leziunile,”provocate cu un corp dur” – conform certificatului constatator eliberat de medici, necesită 7-8 zile de  îngrijiri medicale.