Recomandările polițiștilor pentru sărbători liniștite

Toţi ne dorim sărbători armonioase. Pentru a le avea, trebuie să fim civilizaţi şi să îi respectăm pe cei din jur.

În apropierea lăcaşurilor de cult vor fi organizate, pentru Sărbătorirea Rusaliilor, manifestări religioase, la care vor participa mulţi credincioşi. Poliţiştii vor fi în dispozitiv pentru menţinerea ordinii publice. În acelaşi timp, cu toţii trebuie să îi respectăm pe cei din jur.

Nu vă înghesuiţi când vă închinaţi la sfintele icoane, când cumpăraţi candele/lumânări sau atunci când ascultaţi slujba.

Dacă sunteţi împins la aceste procesiuni, nu ripostaţi agresiv, însă verificaţi imediat locul unde ţineţi banii sau telefonul mobil. Nu uitaţi că furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate.

Când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi!

Evitaţi, pe cât posibil, să circulaţi cu autoturismul în zona de desfăşurare a procesiunilor religioase. Dacă, totuşi, treceţi cu maşina pe lângă grupurile de credincioşi, reduceţi viteza şi evitaţi manifestările care pun în pericol siguranţa lor, ori a celorlalţi participanţi la trafic.

“Noi suntem la datorie în această perioadă! În caz de nevoie, nu ezitaţi să ne cereţi ajutorul sau să apelaţi 112 – Apelul Unic de Urgenţă!”.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare