Recomandări ale Poliției române pentru circulația în condiții de vreme rea

Poliția Română recomandă tuturor conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată la condițiile meteorologice și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Le recomandăm conducătorilor auto să adopte o manieră preventivă de condus, atât pentru siguranța proprie, cât și pentru a celorlalți participanți la trafic.

Având în vedere faptul că partea carosabilă este umedă ori acoperită de zăpadă sau polei, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiți să circule, atât în localități cât și în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea mijloacelor de deplasare în siguranță, deoarece distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

Totodată, evitați să acționați brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece puteți derapa foarte ușor! Folosiți cu precădere frâna de motor. Pe porțiunile acoperite cu ninsoare sau polei este indicat să nu virați și să frânați în același timp!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți! Nu vorbiți la telefonul mobil în timp ce conduceți mașina, dacă nu aveți atașat la acesta dispozitivul de tip ,,hands-free’.

Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiți pe trecerea de pietoni, opriți-vă pe marginea acesteia și așteptați ca mașinile să se oprească pentru a vă permite traversarea! Acolo unde sunt instalate semafoare, veți aștepta cu răbdare apariția luminii de culoare verde și veți traversa numai pe această culoare!

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii