foto

În penultima şedinţă de Consiliu Local, Horia Şulea a cerut în mod imperativ consilierilor să voteze în mod favorabil, intrarea RATUC pe Floreşti.

Prin hotărârea nr. 3 din 24.01.13 se aprobă introducerea, dezvoltarea şi extinderea sistemului de transport local la nivelul localităţilor Floreşti, Tăuţi şi Luna de sus, cu operatorul de transport public RATUC Cluj-Napoca.

Prefectura Cluj i-a demonstrat primarului din Floreşti că nu are cunoştinţe juridice minime, astfel hotărârea Consiliului Local încalcă prevederile Legii serviciilor de transport public local nr.92 din 2007 cât şi a Legii Concurenţei.

Primăria Floreşti nu şi-a făcut temele juridice, impunând consilierilor locali desemnarea ca singur transportator de persoane, RATUC, încălcându-şi astfel aria de competenţă.

Toţi consilierii locali în unanimitate au fost de acord cu schimbarea companiei de transport FANY, datorită preţului mare aplicat de-a lungul timpului.

Ca urmare a acestei fapte, se ridică întrebarea: a fost voită greşeala juridică a primarului implementată în Consiliul Local, fiind doar un act de propagandă electorală sau alte interese implicate în acest proiect de maximă importanță pentru cetățenii din Florești?

Revenim cu amănunte…

sursă foto: www.ftr.ro

Ionuț GEANĂ