Raed Arafat: Restricții se pot pune dar nu la nivel național

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

În cazul  evoluției epidemiologice din România, autoritățile vor putea impune noi restricții dacă aceasta se înrăutățește. Totul depinde de cifre, dacă vor arăta o creștere. În orice caz, restricțiile vor viza anumite zone, nu întreaga țară, a explicat secretarul de stat , Raed Arafat .

Secretarul de stat a fost întrebat dacă se pot pune interdicții la mare și la munte pentru evitarea răspândirii virusului

„Știți care este treaba? Nu știu dacă mai e posibil să spuneți Stop la mare! acum. În primul rând, nici legislația nu permite acest lucru. Nu mai avem”, a declarat Raed Arafat referindu-se la măsurile din timpul stării de urgență, când deplasările între localități au fost limitate drastic la nivel național.

Unele restricții s-ar putea pune, însă, la nivel local,  spune Raed Arafat. „Singura chestie este să te duci înapoi să pui restricții. Restricții se pot pune. Poate nu național. Și trebuie, la un moment, să vedem cum evoluează și s-ar putea să ajungem să avem nevoie să aplicăm restricții zonale, locale, în anumite zone. Deci, este posibil”, a confirmat la Digi24 șeful DSU.

Anumite zone pot ajunge în situația izolării

„Acum, să vin să mă pronunț pe această chestie, cu marea sau cu muntele sau cu altele, n-am să o fac. N-am decât un singur lucru să spun: atenție, pentru că dacă situația se agravează și unele zone, în care creșterea este mult mai mare decât în altele, este posibil ca anumite zone să ajungă să fie izolate”, a declarat Arafat.

Există posibilitate de a închide anumite zone cu risc crescut de răspândire și infectare, dar în acest moment nu s-a pus în discuție acest lucru.

5 zone cu număr crescut de cazuri

București, Argeș, Prahova, Brașov, Dâmbovița, la care se adaugă Galați. „Dacă continuă această creștere, dacă continuă situația așa, este posibil să se ia anumite măsuri, pe alocuri, pe anumite zone. Asta nu s-a discutat, dar normal că trebuie discutat și în cadrul Grupului tehnico-științific, și la toate nivelurile, ca să se vadă de fapt ce trebuie făcut pentru a opri răspândirea mai departe”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Ultimile articole

Articole populare

Lasa un comentariu

Te rugăm să introduci comentariul tau!
Introdu aici numele tău