Puzderie de infracțiuni rutiere. Accidentele se țin lanț pe drumurile din județ

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

CERCETAT PENTRU CONDUCEREA UNUI VEHICUL NEÎNMATRICULAT
La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 15.44, poliţiştii Compartimentului Rutier Gherla au identificat un bărbat de 28 de ani, din comuna Braniştea, judeţul Bistriţa Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1C, pe raza localităţii Nima, deşi vehiculul nu era înmatriculat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
*****
CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au depistat un bărbat de 51 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1F, pe raza localităţii Baciu, judeţul Cluj, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testării cu aparatul etilotest.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****

CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 17.50, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Apahida, judeţul Cluj, în timp ce conducea o autoutilitară pe strada Tudor Vladimirescu din localitatea Apahida, deşi nu deţine permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.
*****

CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

La data de 8 decembrie a.c., în jurul orei 02.20, poliţiştii Compartimentului Rutier Gherla au depistat un bărbat de 29 de ani, din comuna Jucu, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 109D, pe raza localităţii Jucu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, conform testării cu aparatul etilotest.
Cel în cauză a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****
CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 35 de ani, din comuna Apahida, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 161, pe raza localităţii Luna de Jos, judeţul Cluj, deşi nu deţine permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

*****
CERCETAT PENTRU COMITEREA DE INFRACŢIUNI RUTIERE
La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 02.20, poliţiştii Secţiei 9 Poliţie Rurală Turda, au intervenit la faţa locului la un eveniment rutier cu pagube materiale produs pe raza localităţii Finişel, pe D.J. 107J. Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au stabilit faptul că bărbatul care a provocat evenimentul rutier, nu deţine permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv cu o concentraţie de peste 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanţe, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

*****
ACŢIUNI ALE POLIŢIŞTILOR

În perioada 6 – 8 decembrie a.c., poliţiştii Compartimentului Rutier Câmpia Turzii au desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere grave precum şi de impunere a unui climat de disciplină rutieră în rândul participanţilor la traficul rutier. Acţiunea a vizat în principal combaterea nerespectării regimului legal de viteză şi viteza neadaptată condiţiilor meteo-rutiere precum şi prevenirea şi combaterea conducerii vehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Activităţile desfăşurate au condus la legitimarea a 121 de persoane, controlarea a 114 vehicule, precum şi la testarea cu aparatul etilotest a 97 de conducători auto.

Abaterile constatate de poliţişti au impus aplicarea a 41 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea, 24 fiind aplicate pentru încălcarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului sau altor substanţe iar 15 au fost aplicate altor categorii de participanţi la traficul rutier, respectiv biciclişti, pietoni, etc. De asemenea, în 5 cazuri a fost dispusă măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată (2 alcool şi 3 viteză).

*****

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR LA GHERLA

În perioada 7 – 8 decembrie a.c., poliţiştii Compartimentului Rutier Gherla au organizat şi desfăşurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere grave produse pe fondul conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau altor substanţe şi nerespectarea regimului legal de viteză.

În cadrul activităţilor desfăşurate, abaterile constatate de către poliţişti au impus aplicarea a 25 de sancţiuni contravenţionale, 20 dintre acestea pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducere sub influenţa alcoolului sau altor substanţe iar 3 pentru alte abateri. De asemenea, au fost constatate 2 infracţiuni la regimul rutier, respectiv câte una pentru conducere fără permis şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. În cazul a 11 conducători auto a fost dispusă măsura suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată, respectiv 7 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru alcool 1 pentru alte abateri.

Ultimile articole

Articole populare