Protestatarii au blocat două străzi din Cluj

Două străzi din Cluj-Napoca au fost blocate de un grup de protestatari care au ieșit în stradă nemulțumiți de modificările aduse Legilor Justiției.

Participanţii la protest s-au adunat, miercuri, în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum „Blocaţi justiţia, blocăm România”, „Liviule, dă-te la o parte” sau „Justiţia independentă”.

Protestatarii au blocat traficul rutier pe două străzi din zona Operei Maghiare din Cluj-Napoca, după ce au trecut de pe un trotuar pe celălalt, pe trecerile de pietoni, timp de 10 minute.

„Pe fondul ultimelor modificări la legile justiţiei, magistraţii au declarat grevă şi protestează faţă de distrugerea independenţei justiţiei şi faţă de presiunile politice. Voci politice deja au ieşit cu ameninţări la adresa magistraţilor, iar pentru noi este momentul să ne manifestăm solidaritatea şi să arătăm că sunt lucruri ce nu se negociază. Justiţia independentă, statul de drept, democraţia, toate astea trebuie să caracterizeze România, aşa că mesajul nostru este cât se poate de clar. Dacă ei blochează justiţia, noi blocăm România, acesta fiind un avertisment din partea societăţii civile”, a spus unul dintre protestatari, potrivit MEADIAFAX.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare