Protest record la Cluj. 50.000 de oameni în Piața Unirii (FOTO)

Așa cum a fost anunțat încă din zilele trecute, ziua de duminică a adus în stradă cei mai mulți protestatari de la momentul adoptării Ordonanței de Urgență. La Cluj-Napoca, Piața Unirii a devenit neîncăpătoare pentru cei 50.000 de protestatari care au ieșit din nou în stradă. Unii dintre ei au venit în grupuri organizate din cartierele orașului pentru a se alătura celor deja adunați în Piața Unirii. A existat și azi un marș, însă traseul a fost mult scurtat față de alte zile, unul dintre principalele motive fiind oboseala, cei mai mulți dintre protestatari aflându-se în stradă pentru a șasea zi consecutiv. Astfel că aceștia au plecat din Piața Unirii pe Bulevardul Eroilor, prin Piața Avram Iancu și s-au întors în Piața Unirii cu o scurtă oprire în fața Prefecturii.

La fel ca și în celelalte seri, clujeni de toate vârstele, de la copii în cărucior până la seniorii de vârsta a treia, și-au dat întâlnire în Piața Unirii pentru a șasea zi consecutiv. Câțiva tineri au confecționat din hârtie o caracatiță uriașă și îi îndemnau pe toți să își scrie gândurile pe tentaculele ei. De asemenea, alți tineri s-au mobilizat și au împărțit ceai cald celor aflați în Piață.

Î ciuda deciziei luate astăzi de Guvern care a adoptat Hotărârea de Urgență pentru abrogarea OUG 13, românii nu au fost mulțumiți, la nivel național peste 500.000 de protestatarii au ieșit în stradă în toate orașele țării. Aceștia își doresc să existe o asumare de răspundere pentru evenimentele care au debutat în marțea neagră, astfel că s-a strigat ”Hoții” și ”Demisia”.

Piața Unirii a fost inundată de zeci de mii de luminițe la ora 21:00 după care a fost intonat imnul și s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele tragediei din clubul Colectiv. De asemenea, o formație venită din Statele Unite a cântat câteva piese.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii