Protest în Feleacu împotriva lucrărilor la DN1

Aproximativ 300 de locuitori din comuna Feleacu au organizat o acțiune de protest pentru a-și arăta nemulțumirea față de separatoarele montate pe DN1E60. Localnicii afirmă că în acest fel nu mai au acces la proprietățile lor.

De asemenea, protestatarii au ținut să amintească faptul că încă așteaptă retrogedarea a 400 de hectare de livezi.

”Pentru îngrădirea accesului la locuințele noastre prin lucările executate la DN1E60. Suntem nevoiți să mergem 15 kilometri pentru a întoarce să putem ajunge acasă. Vom continua să protestăm până se rezolvă această situație”, au declarat localnicii

Pe marginea drumului DN1E60 localnicii din Feleacu au așezat bannere prin care și-au făcut cunoscute nemulțumirile: ”protestăm împotriva distrugerii șoselei naționale E60 și îngrădirea accesului la domicilii”, ”Protestăm împotriva nerestituirii după 25 de ani a pământurilor strămoșești abuziv luate de regimul comunist”, ”Stop afacerilor cu… borduri. Nu distrugeți șoseaua E60, este bun național”.

Protestatarii au fost susținuți și de primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea.

”Au impartit drumul national in doua, nu avem treceri de pietoni, nu putem sa ajungem la casele noastre, trebuie sa mergem 5 kilometri pana la Tureni ca sa intoarcem. Protestam si fata de faptul ca terenuri de peste 400 de hectare de livezi nu sunt date inapoi locuitorilor din Feleacu. Acestea sunt validate din 2003 de comisia judeteana de fond funciar, iar de atunci Primaria Cluj-Napoca refuza punerea in posesie”, a declarat primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii