Promoția CENTENARULUI a depus jurământul militar la Școala de Agenți de Poliție din Cluj

PROMOȚIA CENTENARULUI, seria de elevi ianuarie – noiembrie 2018, a depus vineri, 9 martie, jurământul militar, la sediul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca.

            Emoționați de prezența familiilor și a prietenilor, cei 295 de viitori agenți de poliție au rostit la unison: ”Jur credinţă patriei mele România, jur să-mi apăr ţara chiar cu preţul vieţii, jur să respect Constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”.

            ”Jurământul militar îl depuneți o singură dată în viață, dar trebuie să fiți conștienți că acest angajament nu este doar pentru o zi, pentru o lună sau pentru un an, este unul pe viață. Aduce cu sine responsabilități și un statut în societate pe care trebuie să îl onorați”, a fost mesajul transmis de ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. ”Chiar dacă perioada de școlarizare s-a redus din cauza deficitului major de personal cu care ne confruntăm, aceasta nu înseamnă că vă veți pregăti mai puțin. Alternanța modulelor teoretice cu cele practice se va concretiza într-o perioadă intensă de pregătire, un efort pe care trebuie să îl faceți pentru că tot ce învățați acum vă va oferi baza carierei profesionale”, a conchis ministrul.

”Să învățați, să vă pregătiți temeinic pentru profesia pe care ați ales-o, astfel încât, la finalul studiilor, să putem avea o nouă generație de polițiști profesioniști, adaptați realității în care trăim, gata oricând să protejeze comunitatea”, le-a transmis tinerilor elevi chestor principal de poliție Alexandru-Cătălin Ioniță, Inspector General al Poliției Române. Ambele mesaje au fost citite de către comisar-șef de poliție Florian Dragnea, adjunct al inspectorului general al Poliției Române.

            Aceasta este cea de-a XV-a serie de elevi pregătiți de școala clujeană de poliție.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare