Proiecție de imagini de cicloturism montan: “Pedalând prin Munţii Bucovinei”.

Clubul de Cicloturism “NAPOCA” (CCN) invită publicul clujean JOI, 21 iunie 2018, de la ora 19:00, la Biblioteca “Heltai” (str.Clinicilor nr.18, vizavi de aleea care urcă în Campusul “Haşdeu”) la o PROIECŢIE DE IMAGINI de cicloturism montan pe tema “Pedalând prin Munţii Bucovinei”.
Intrarea este gratuită.

Va fi o ilustrare fotografică a unei ture de mountain biking de o săptămână prin Munţii Rarău, Giumalau, Bistriţei, Călimani, Obcina Mestecăniş, Obcina Mare şi Obcina Feredeului, ce a însumat peste 500 km de drumuri forestiere, pastorale şi de căruţă pe văile şi culmile nordului Carpaţilor Orientali, organizată de Clubul de Cicloturism NAPOCA (CCN) în cadrul programului “Bike România” de explorare, testare şi documentare cicloturistică a Carpaţilor româneşti, derulat cu începere din anul 1999 în colaborare cu Uniunea Bicicliştilor din Germania (ADFC).

Tura a inclus vizitarea pe bicicletă a multor obiective turistice naturale, cum sunt Parcul Naţional Călimani sau rezervaţiile naturale Pietrele Doamnei sau Codrul Secular de la Slătioara, dar şi culturale, cum sunt celebrele mănăstiri Voroneţ, Humor, Suceviţa, Putna şi Moldoviţa, Muzeul Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, atelierele de ceramică de la Marginea etc.

De asemenea, proiecţia va reflectă şi problemele din domeniul protecţiei mediului şi dezvoltării durabile cu care se confruntă zonele străbătute, în special exploatările forestiere necontrolate şi rănile lăsate de minerit, cum este fosta exploatare de sulf din Călimani.

event-ul are pagina de Facebook:
https://www.facebook.com/events/421993368274495/

La finalul proiecţiei, cei interesaţi au oportunitatea de a se înscrie ca membri aderenţi în Clubul de Ciclotruism “Napoca” – o asociaţie turistică, sportivă, civică şi ecologistă clujeană care militează de peste 25 ani pentru un om sănătos într-un mediu sănătos, rezultând o dezvoltare durabilă a societăţii. Detalii pe www.ccn.ro în secţiunea “despre noi”.

Latest articles

Related articles