autobuze-dedicate-transportului-elevilor

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că cele 10 autobuze dedicate transportului elevilor sunt așteptate în mai, atunci proiectul se va extinde și la școlile de pe strada Avram Iancu.

”Estimăm că în luna mai vor sosi cele 10 autobuze dedicate transportului elevilor și vom putea extinde programul pilot. Aceste autobuze vor deservi școlile de pe strada Avram Iancu. Acest proiect va duce la decongestionarea traficului din zona centrală”, a declarat Tarcea.

Autobuzele dedicate transportului elevilor au fost introduse la începtul anului școlar pentru două liceei, Avram Iancu și Nicolae Bălcescu. Primarul Emil Boc declara că acest proiect s-a dovedit a fi un succes, drept urmare va fi extins și la alte licee din centru.

”Din analizele preliminarii pe care le avem, proiectul a fost apreciat de către comunitatea clujeană. 10.000 de elevi au folosit mijloacele de transport în comun destinate lor. Acest lucru înseamnă că proiectul și-a atins scopul. Am conceput împreună cu CTP un plan coerent ca din primăvara anului viitor să extindem și la celelalte școli din centru transportul dedicat elevilor. Pentru cele 5-6 școli din zona centrală vom achiziționa 10 autobuze noi, 6 primăria și 4 compania de transport.”, a declarat primarul Emil Boc.