produs de romania

Produs de România, organizat în anul Centenarului la Cluj

Cluj-Napoca va fi în premieră gazda Târgului „Produs de România”. Evenimentul este organizat de Consiliul județean Cluj prin intermediul Asociației „Produs de Cluj”. Târgul se va desfășura în parcarea complexului comercial VIVO.

Târgul face parte din evenimentele dedicate Centenarului Marii Unirii. Sub genericul „Produs de Cluj unește România” va aduce la Cluj artizani și producători reprezentativi din toate regiunile țării, dar și din Republica Moldova – Raionul Hînceşti.

Peste 140 de exponanți vor fi prezenți la târgul Produs de România

Dintre aceștia, aproximativ 20 sunt producători de preparate din carne care vor comercializa cârnați, mușchi și șuncă afumată, slănină și alte specialități, inclusiv preparate tătărăşti. Vor fi expozanți cu lactate și brânzeturi – caș, cașcaval, telemea, brânză de burduf. Dar și cinci producători de vinuri, inclusiv din Basarabia.

Vor avea loc sesiuni de gătit „live”, doritorii putând vedea cum se face o zacuscă tradițională, vor putea gusta balmoș proaspăt, păstrăvi afumați și preparate la grătar.

Nu vor lipsi costumele populare tradiționale, ceramica de Corund și cea de Marginea, produsele apicole, sucurile și dulcețurile naturale, zacusca de vinete, ciuperci sau fasole, prăjiturile și ciocolata de casă, precum și fructele proaspete.

Majoritatea preparatelor alimentare care vor fi expuse sunt certificate ca fiind Produse Tradiționale Românești.

Este un eveniment unicat pe care ni-l doream de mai mult timp. Sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este un prilej cum nu se poate mai potrivit. În cei șapte de existență, peste tot unde am organizat târguri sub brandul Produs de Cluj am întâlnit oameni care doreau să ni se alăture, să fie parte a proiectului inițiat și dezvoltat de noi. Ne-am bucurat de faptul că suntem apreciați de cunoscători. Am decis să facem un pas mare înainte și să organizăm la Cluj-Napoca Târgul Produs de România. Vrem să aducem împreună ceea ce ne-a unit întotdeauna: cultura și tradiția populară“, apreciază președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tişe.

Evenimentul „Produs de Cluj unește România!” va avea și o extrem de consistentă componentă artistică.

pe scena special amplasată vor evolua interpreți și ansambluri folclorice reprezentative pentru zonele de unde provin. Printre cele mai importante nume se regăsesc: Valeria și Traian Ilea, Sava Negrean Brudașcu, Nicolae Furdui Iancu, Stana Stepanescu, Marius Ciprian Pop, Cornelia și Lupu Rednic, Olguța Berbec, Ana Ilca Mureșan, Ansamblul „Doina Timișului”, „Meseșul” din Zalău, „Ciprian Porumbescu” din Suceava, „Ciobănașii” din Hînceşti-Republica Moldova, respectiv „Românașul” și „Mugurelul” din Cluj-Napoca.

Asociația „Produs de Cluj” a organizat, de la înființare, peste 80 de evenimente expoziționale în aproape toate județele Transilvaniei. A avut calitatea de partener la alte peste 30 de târguri internaționale, naționale sau regionale. A asigurat reprezentarea județului Cluj la Bruxelles, Londra, Berlin, Cracovia, Strasbourg sau în Voivodina, Grecia şi Republica Moldova.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare