Acasă Social Principesa Margareta condamnă crimele de la Caracal

Principesa Margareta condamnă crimele de la Caracal

Principesa Margareta
Foto: arhiva Casei Regale a României

Principesa Margareta condamnă crimele de la Caracal. Suntem împreună, de câteva săptămâni, martori la tragedia tinerelor Alexandra Măceșanu și Luiza Melencuiar gndurile și compasiuna noastră se îndreaptă căte familiile îndurerate – se spune într-un comunicat publicat astăzi pe pagina de Facebook a Casei Regale a României și semnat de M.S. Margareta, Custodele Coroanei.

Tragedia lor – adaugă Principesa Margareta, nu este, din nefericire, unică. Zeci de mii de femei şi fete din întreaga ţară trec anual prin experienţe pline de cruzime, atât acasă cât şi în spaţiul public, iar nenumărate altele se confruntă zilnic cu misoginismul şi cu discriminarea pe bază de gen. Atunci când semnalează abuzurile, multe dintre ele se lovesc de desconsiderarea victimei, cauzată atât de prejudecăţi, cât şi de sărăcia din sistemul care ar trebui să le ofere protecţie şi ajutor. În mesajul său, M.S. Margareta condamnă cu fermitate violenţa de orice fel împotriva femeilor şi fetelor.

”Ea nu face nicio cinste naţiunii noastre. Suntem încă la primii paşi în combaterea ei, iar pentru reuşită avem nevoie de consolidare, în egală măsură, a sistemului de protecţie al statului şi a structurilor societăţii civile. Mai presus de toate, educaţia, nu doar a tinerilor, ci şi a adulţilor este absolut necesară atât pentru conştientizarea problemei, cât şi pentru deprinderea metodelor de prevenţie şi reacţie la violenţa din jurul nostru – nu doar să putem observa,ci şi să luăm atitudine”- spune fiica ultimului rege al României, Mihai I.

Aceasta îndeamnă, în încheierea mesajului, pe fiecare, să se alăture acestui demers prin gesturi simple, dar profunde:

”Să privim femeia de lângă noi aşa cum ne privind pe noi înşine, să reacţionăm atunci când credem că este victima unui abuz; să întrebăm atunci când credem că nu îi este bine. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”.

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Exit mobile version