cresa

Primăria Cluj-Napoca va construi o creșă în Grigorescu

Primăria Cluj-Napoca încearcă să rezolve problema locurilor insuficiente din creșe prin construirea unei noi creșe în cartierul Grigorescu. Capacitatea noii creșe va fi de patru grupe a câte 10 de copii.

”În momentul de față avem 1100 locuri în creșele clujene. Anul acesta sunt disponibile 550 de locuri. Întotdeauna a fost aglomerație, de aceea ne-am gândit să extindem acest program și avem în construcție două noi creșe, una este pe strada Donath, va avea 80 de locuri și va fi gata în 2018. Pentru cea de-a doua locație suntem în faza obținerii autorizației de construire. Este vorba de o creșă pe strada Grigore Alexandrescu, 120 de locuri. Astfel vom crea 200 de noi locuri în creșă, ceea ce va crește cu 20% numărul de locuri. Avem în proiect construcția de creșe și în alte zone pentru că populația Clujului este una tânără și trebuie să asigurăm locuri civilizate pentru mămicile care nu au cu cine să își lase copiii și vor să se întoarcă la muncă”, a declarat Tarcea

Obiectivul de investiții Construire creșă în cartierul Donath este cuprins la finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală cu o valoare de 4.213.654 lei.

Viitoarea creșă va avea patru camere de joacă pentru copii, patru dormitoare, uscatorie, spalatorie, vestiare pentru copii (cu dulăpioare pentru păstrarea hăinuțelor și a încălțămintei), un vestiar pentru personal, o sală de festivități, un cabinet medical.

Durata de finalizare a investiției este de 16 luni.

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii