Prevenirea delicvenței juvenile

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a debutat în judeţul Cluj, cu ziua dedicată Prevenirii Delincvenţei Juvenile.

Săptămâna Prevenirii Criminalităţii a debutat ieri, 21 mai a.c., cu ziua dedicată Prevenirii Delincvenţei Juvenile. Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Poliţiştii de Proximitate şi cei din cadrul Posturilor de Poliţie, au desfăşurat o serie de activităţi de informare în şcolile gimnaziale şi în liceele din întreg judeţul.

Au avut loc discuţii cu tinerii din perspectiva prevenirii implicării lor în  comiterea de fapte antisociale, le-au fost prezentate riscurile adoptării unor comportamente agresive atât la şcoală, cât şi în afara acesteia. Ca teme principale au fost abordate: bullying-ul, violenţa, sub toate formele ei, siguranţa în mediul on line şi nu numai.

La aceste activităţi, au luat parte peste 500 de copii, cadre didactice şi părinţi din întreg judeţul.

Ca un preambul al acestor activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au însoţit elevii trupei de teatru a Colegiului Naţional George Bariţiu din Cluj-Napoca,  la Concursul Regional „ŞCOALA FĂRĂ VIOLENŢĂ” organizat la Oradea, în data de 19 mai a.c. de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Elevii clujeni au obţinut un loc I pentru cel mai bun moment artistic, un loc II la secţiunea „Cel mai bun mesaj preventiv” şi menţiune la concursul pe echipe.

Îi felicităm pe elevii şi cadrele didactice pentru implicarea în activităţile de informare şi prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării elevilor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare