Premieră în Cluj-Napoca. Sensurile giratorii vor fi marcate pe asfalt

Viceprimarul Dan Tarcea a declarat că toate sensurile giratorii provizorii vor deveni definitive, iar în cazul acelor intersecții unde spațiul este foart mic, municipalitatea va introduce un nou mod de a semnaliza sensul, doar prin marcaj. Nu vor dispărea de tot sensurile giratorii clasice, acestea vor rămâne acolo unde spațiul permite.

Toate sensurile giratorii provizorii vor fi făcute definitive, deja avem avizele de la Poliție și am văzut că ele și-au făcut treaba pentru care au fost create. Vom introduce anul acesta un nou concept de sens giratoriu, în sensul în care nu vom mai face construcție, vom face doar marcaj. Sunt deja soluții în Europa pe acest model de sens giratoriu. Vă dau exemplu sensul giratoriu de la Tăietura Turcului, o zonă în care nu se poate construi un sens giratoriu, nu există suficient spațiu, astfel că va fi un sens giratoriu cu un marcaj. Prcatic vor dispărea cei doi, trei parapeți care sunt astăzi în mijlocul drumului și va fi doar din marcaj. Aceste sensuri giratorii vor fi presemnalizate, vor fi cu benzi rezonatoare. Vom adopta această măsură în cazul intersecțiilor unde nu există spațiu, acolo unde exstă spațiu, vom merge pe varianta clasică de sens giratoriu”, a declarat Tarcea.

În ceea ce privește celelalte marcaje rutiere, se așteaptă creșterea temperaturilor pentru a permite demararea acestor lucrări.

Nu putem face marcaje, pentru că trebuie să avem temperatura peste 6 grade la nivelul solului pentru a realiza marcaje cu bicomponent. Vom începe de la Aeroport pentru că s-au șters marcajele. Acestea au fost făcute anul trecut doar cu vopsea care s-a șters. Timpul nu ne-a permis nici atunci să facem marcajele cu bicomponent, care este de două ori mai scump”, a specificat Tarcea.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare