Prelegeri americane pe tema Holocaustului, la FSPAC

Institutul pentru Studii de Holocaust și Genocid din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC) și Centrul pentru Studiul Democrației din cadrul FSPAC vă invită să participați vineri, 6 octombrie 2017, cu începere de la ora 14.00, la sediul FSPAC din str. Minerilor nr. 85, la o serie de dezbateri pe tema Holocaustului.

Manifestările îl vor avea ca invitat special pe prof. emerit Randolph L. Braham, de la City University din New York, care va susține prelegerea cu titlul „The Holocaust: Comprehending the Incomprehensible”, tema fiind conectată Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului (9 octombrie).

Prelegerea va fi urmată de o sesiune de discuții, întrebări și răspunsuri.

Invitatul evenimentului moderat de conf. univ. dr. Zoltán Tibori Szabó, prof. Randolph L. Braham, s-a născut în Bucureşti, în anul 1922 şi a copilărit în Dej (jud. Cluj). Supravieţuitor al Holocaustului, a devenit unul dintre cei mai importanţi specialişti în studierea Holocaustului din întreaga lume, fiind autor sau editor al unor studii de referință în domeniu, precum The Politics of Genocide (1981; 1994; 2016), The Bibliography of the Holocaust in Hungary, 1945-2010 (2011); The Geographical Encyclopedia of the Holocaust in Hungary (2013) sau The Tragedy of Romanian Jewry (1994).

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii