Polițiștii locali au depistat un microbuz de 8+1 locuri în care se aflau 16 aduți și doi copii

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie comercială şi din cadrul Serviciului Ordine şi siguranţă publică, în colaborare cu Poliția municipiului Cluj-Napoca şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier Cluj, au desfăşurat în cursul zilei de ieri, 9 mai 2018, o acţiune pentru depistarea celor care nu respectă prevederile legale privind ordinea publică, regulile generale de comerț și rutiere.

Scopul verificărilor a fost limitarea fenomenului cerșetoriei, a comerţului ambulant pe raza municipiului Cluj-Napoca, creșterea gradului de siguranță publică a cetățenilor, prevenirea și descoperirea faptelor de natură contravențională și penală.

Miercuri, în jurul orei 07.00, pe Calea Baciului, a fost depistat un microbuz de 8+1 locuri, care transporta 16 adulţi şi 2 copii pe ruta Sânpaul – Cluj Napoca. Din cauză că nu deţineau acte de identitate asupra lor, aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, în vederea identificării şi luării măsurilor legale care se impun.

Valoarea totală a sancțiunilor s-a ridicat la peste 16.000 lei. 10 persoane au fost sancţionate contravenţional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990, republicată, cu amenzi în valoare de 11.500 lei, pentru lipsa documentelor de provenienţă pentru florile deţinute în vederea comercializării pe raza municipiului Cluj-Napoca. De asemenea, pentru conducătorul auto, numitul M.I., s-a încheiat proces verbal de constatare a contravenţiei în valoare de 4.785 lei (33 puncte amendă şi 2 puncte penalizare) în conformitate cu prevederile O.U.G nr. 195/2002 pentru: auto netranscris, lipsă centură, transport de persoane peste numărul de locuri permis, folie auto neomologată, parbriz fisurat.

Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare și în alte zone din municipiu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare