Polițiștii clujeni au legitimat 68 de persoane și au controlat 49 de vehicule

În perioada 14 – 15 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secțiile 1 și 2 și al Biroului Rutier – au desfășurat activități în vederea menținerii unui climat de ordine si siguranță publică în piețele și zonele aglomerate, având ca scop prevenirea și combaterea infracțiunilor, precum și în vederea respectării legislației rutiere de către participanții la trafic. La acțiune au participat alături de polițiști, jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca și lucrători din cadrul Direcției Poliției Locale Cluj-Napoca.

Activitățile realizate au condus la legitimarea a 68 de persoane, controlarea a 49 de vehicule, totodată fiind efectuate verificări a 21 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate.

Abaterile constatate de către polițiști au impus aplicarea a 44 de sancțiuni contravenționale. Acestea au fost aplicate pentru abateri privind legislația rutieră, legislația privind regimul domicilierii și evidența a persoanelor, dar și pentru desfășurărarea unor activități de comerț stradal neautorizat.

În cadrul acțiunilor desfășurate polițiștii au întocmit 2 dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat, fiind reținut un permis de conducere pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectiv un certificat de înmatriculare.

****

În perioada 14-15 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpia-Turzii și Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au acționat în vederea creșterii gradului de siguranță rutieră, desfășurând astfel activități în sistem integrat pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul activităților desfășurate s-a urmărit impunerea unui climat de disciplină rutieră în rândul participanților la traficul rutier și prevenirea accidentelor rutiere, pe fondul nerespectării regimului legal de viteză și a conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului.

Activitățile întreprinse de polițiști au condus la constatarea și aplicarea a 44 de sancțiuni contravenționale, 20 dintre abateri fiind înregistrate pentru încălcarea regimului legal al vitezei, alte 3 dintre acestea fiind aplicate pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice, respectivilor conducători auto fiind-le reținute permisele de conducere în vederea suspendării.

Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

****

În perioada 13-15 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției municipiului Gherla și Secţia 7 Poliţie Rurală au fost angrenați într-o serie de acțivități preventiv–reactive,
în mediile și zonele de interes operativ. S-a urmărit prevenirea şi combaterea încălcării prevederilor legale privind activităţile comerciale, precum creșterea gradului de disciplină în randul participanților la traficul rutier.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni contravenționale, 4 dintre acestea împotriva unor fapte prin care s-au încălcat normele de conviețuire socială, ordinea și liniștea publică, și celelalte sancțiuni fiind aplicate conform legislației rutiere. De asemenea, polițiștii au constatat un număr de 9 infracțiuni la regimul rutier.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare