soferi pericol public

Polițiștii clujeni au depistat doi bărbați și o femeie care erau băuți la volan

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat o femeie de 39 de ani conducând un autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 1:45, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier au depistat o femeie de 39 ani, domiciliată în municipiul Cluj-Napoca în timp ce conducea un autoturism pe str. Constantin Daicoviciu din municipiul Cluj-Napoca, fiind sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Femeia a fost condusă la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind cercetată de către polițiști sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologie, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal.

 

TÂNĂR DE 23 DE ANI PRINS CONDUCÂND SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Polițiștii rutieri au depistat un tânăr de 23 de ani din Târgu-Mureș, în timp ce conducea în Cluj-Napoca un autoturism deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 17 martie a.c., în jurul orei 03:23, poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Biroul Rutier, au depistat un tânăr de 23 de ani din municipiul Târgu-Mureș, județul Mureș în timp ce conducea pe strada Constantin Daicoviciu din municipiul Cluj-Napoca, Județul Cluj, un autoturism deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat faptul că acesta avea o concentrație de peste 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologie, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută și pedepsită de Codul Penal

 

TÂNĂR DE 19 ANI DEPISTAT CONDUCÂND FĂRĂ PERMIS ȘI SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI

Polițiștii rutieri din Dej au depistat un tânăr de 19 ani conducând fără permis de conducere în timp ce era sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 18 martie a.c. în jurul orei 01.50, poliţişti din cadrul Poliţiei  municipiului Dej –  Biroul Rutier Dej au depistat un tânăr de 19 ani din comuna Petru Rareș, județul Bistrița-Năsăud, în timp ce conducea un autoturism pe strada Mircea cel Bătrân, din municipiul Dej,  jud. Cluj, fără a poseda permis de conducere. Totodată în urma testării cu aparatul etilotest a reieșit faptul că acesta conducea sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de peste 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul este cercetat de polițiști sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana care nu poseda permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare