Polițiștii clujeni, acțiuni de prevenire a furturilor

În cea de-a treia zi a Săptămânii prevenirii criminalității, polițiștii clujeni au intensificat acțiunile de prevenire a furturilor din autovehicule, locuințe, buzunare, genți ș.a.

Au fost distribuite sute de pliante cu recomandări și au avut loc zeci de întâlniri cu publicul țintă.

De exemplu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca-Secția 3 Poliție au organizat întâlniri cu reprezentanți ai asociațiilor de proprietari și cu ai bisericilor. În cadrul acestor întâlniri au fost promovate, popularizate, măsurile de autoprotecție pe care trebuie să le aibă în vedere cetățenii pentru a nu cădea victime ale unor infracțiuni, cu accent pe furturile din locuințe, precum și înșelăciunile prin metoda Accidentul. Au fost distribuite afișe și ghiduri practice, care urmează a fi popularizate în rândul persoanelor vârstnice-public țintă.

Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție, Cluj-Napoca, au distribuit pliante cu recomandări pentru prevenirea furturilor din auto și din locuințe în zona străzilor Fântânele și Al. Vlahuță, în stațiile CTP și piețele aflate pe raza de competență.

Polițiștii de proximitate din cadrul Secției 4 Poliție, împreună cu polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a  Criminalității, s-au deplasat în zona parcărilor auto de pe străzile Bucegi – Tazlău și în parcarea supermarketului de pe strada Câmpului, unde au distribuit conducătorilor auto peste 300 de pliante cu caracter preventiv. Conducătorii autoturismelor au fost sfătuiți să nu își lase lucruri de valoare la vedere în autoturism, să parcheze autoturismul pe timpul nopții  în locuri luminate și să-și asigure portierele chiar și atunci când părăsesc autoturismele pentru puțin timp.

Politistii Secției 2 Poliție au desfășurat activități preventive pe raza cartierului Mărăști. Astfel, au distribuit pliante informative în zona străzilor 21 Decembrie 1989, Năvodari, Calea Dorobanților ș.a., au avut activități la cluburile de pensionari, adresând vârstnicilor recomandări și sfaturi pentru asigurarea bunurilor personale pe timpul deplasării în piețe, mijloace de transport în comun sau alte locuri aglomerate.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare