Noul An în siguranță! Poliția Română a fost la datorie în noaptea de Revelion

Pentru siguranța cetățenilor, în perioada Anului Nou, peste 12.000 de polițiști au acționat, suplimentar față de dispozitivul zilnic, în toată țara, în locurile unde au avut loc manifestări publice, în zonele cu aflux mare de public, precum și pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite și pentru fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier.

Zilnic, au fost în teren 3.213 patrule de ordine și siguranță, iar efectivele de poliție rutieră au utilizat aproximativ 860 autospeciale, dintre care 342 dotate cu aparate radar.

Polițiștii au acționat pentru păstrarea ordinii și siguranței publice, fluidizarea traficului și diminuarea riscului rutier și a transporturilor feroviare. De asemenea, au fost asigurate măsuri de ordinea și liniște publică la 147 de manifestări publice de amploare (concerte, spectacole de datini și obiceiuri de iarnă), la care au participat aproximativ 300.000 de persoane, fără a fi înregistrate evenimente deosebite.

Totuși, misiunea polițiștilor, la început de an, nu a fost lipsită de riscuri. Astfel, un agent de poliție a fost călcat pe picior și târât de un autoturism al cărui șofer nu a oprit la semnalul regulamentar, altul a fost lovit cu pumnul în zona feței de către un conducător auto care încerca să fugă de la locul de producere a evenimentului rutier în care fusese implicat, iar cel de-al treilea a fost agresat timpul intervenției pentru aplanarea unui conflict.

Cu toate acestea, polițiștii au aplicat cu fermitate legea, în toate aceste cazuri, pe lângă infracțiunile constatate au fost întocmite și dosare penale de ultraj. De altfel, infracțiunile de ultraj sunt în scădere față de anii trecuți, anul acesta înregistrându-se cu 25% mai puține fapte.

Monitorizarea traficului de către polițiști, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, a dus la o scădere cu 20,5 % a accidentelor rutiere, față de anul trecut. Acțiunile polițiștilor vor continua și astăzi, având în vedere numărul mare al celor care se întorc din minivacanța de revelion sau al celor care abia încep vacanța de iarnă.

Recomandăm tuturor cetățenilor să se informeze cu privire la starea drumurilor, înainte de a pleca în călătorie, să se asigure că au autoturismele echipate corespunzător și să respecte indicațiile polițiștilor aflați în trafic.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii