dizabilitati

Persoanele cu dizabilități ies în stradă

Părinţii copiilor cu dizabilităţi şi adulţii cu dizabilități ies în stradă să conteste Proiectul de Buget pe 2019, în Bucureşti şi în ţară.

Părinţii copiilor cu dizabilități şi adulţii cu dizabilități ies în stradă, vineri, 8 februarie, 2018, în intervalul 10.00 – 13.00, în Bucureşti, în faţa Palatului Victoria şi în 18 judeţe din ţară (numărătoarea continuă) să conteste Proiectul de Buget aferent anului 2019 şi să ceară modificarea acestuia.

În Proiectul de Buget, cheltuielilor pentru salariile asistenţilor personali, indemnizaţiile de creştere a copilului cu dizabilități, serviciile de protecţia copilului şi centrele pentru adulţi cu dizabilităţi le este alocat BUGET ZERO, fiind lăsate pe seama autorităţilor locale.

Proiectul de buget, în forma sa actuală, lasă copiii şi adulţii cu dizabilități şi familiile lor fără garanţii şi în riscul de a nu mai avea acoperite nevoile de supravieţuire.

Judeţele care s-au raliat (prin notificarea primăriilor şi/sau venirea la Bucureşti) Protestului “Nu Negociem Viaţa Copiilor Noştri şi a Adulţilor cu Dizabilităţi” până în acest moment sunt: Alba, Bihor, Botoşani, Constanţa, Cluj, Hunedoara, Prahova, Gorj, Bacău, Vaslui, Dâmboviţa, Sibiu, Dolj, Ialomiţa, Brăila, Covasna, Timişoara, Buzău.

”Subliniem faptul că acesta este un efort civic autentic, organizat în regim de urgenţă, în termen de două zile prin mobilizarea exemplară a părinţilor de copii cu dizabilităţi şi a adulţilor cu dizabilităţi din România”, transmite Maria Mădălina Turza, Preşedintele Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilităţi.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare