Pericolele de pe șoselele din județul Cluj: Șoferi băuți și fără permis

Poliţiştii Biroului Rutier Turda cercetează un bărbat pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu permis necorespunzător.

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 22.50, poliţiştii Biroului Rutier Turda au identificat un bărbat, de 49 de ani, din comuna Săvădisla, judeţul Cluj, care conducea o autoutilitară pe raza localităţii Lita, pe D.C. 99, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, poliţiştii au constatat că permisul de conducere prezentat era necorespunzător categoriei din care făcea parte autovehiculul condus.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul cu permis de conducere necorespunzător, fapte prevăzute şi pedepsite Codul penal.

 

*****

 

BĂRBAT CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ŞI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 

Poliţiştii Biroului Rutier Turda cercetează un bărbat pentru conducerea unui vehicul fără permis şi sub influenţa alcoolului.

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 22.50, poliţiştii Biroului Rutier Turda au depistat un bărbat, de 24 de ani, din comuna Săvădisla, judeţul Cluj, care conducea un autoturism pe raza localităţii Lita, pe D.C. 99, fără a poseda permis de conducere. De asemenea, acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

 

*****

 

BĂRBAT REŢINUT 24 DE ORE PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS

 

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au reţinut un bărbat care a fost depistat în două zile consecutive la volanul unui autoturism, deşi se afla în perioada în care dreptul de a conduce îi era suspendat. De asemenea, de fiecare dată, cel în cauză a refuzat atât testarea cu etilotestul, cât şi prelevarea probelor biologice.

 

La data de 9 iunie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au depistat un bărbat, de 26 de ani, din comuna Floreşti, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.N.1, deşi se afla în perioada în care avea dreptul de a conduce suspendat.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, i s-a cerut să efectueze testarea cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat atât testarea cu etilotestul, cât şi recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Acelaşi bărbat a fost depistat de poliţişti şi la data de 8 iunie a.c, în jurul orei 23.00, în timp ce conducea un autovehicul pe raza localităţii Floreşti. Şi la acea dată, cel în cauză avea suspendat dreptul de a conduce şi a refuzat testarea şi prelevarea probelor biologice de sânge.

Poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de bărbat, urmând a fi prezentat magistraţilor pentru dispunerea altor măsuri.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

FEMEIE DEPISTATĂ CONDUCÂND FĂRĂ PERMIS

 

Poliţiştii Biroului Rutier Cluj cercetează o femeie, de 25 de ani, din Cluj-Napoca, pentru conducere fără permis.

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 19.00, poliţiştii Biroului Rutier Cluj au depistat o femeie, de 25 de ani, din Cluj-Napoca, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Turzii, deşi nu deţine permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui fără permis de conducere,  faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

BĂRBAT CERCETAT PENTRU CONDUCERE FĂRĂ PERMIS ŞI CONDUCERE SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI

 

Poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla cercetează un bărbat, de 21 de ani, din comuna Bonţida, judeţul Cluj, pentru conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 10 iunie a.c., poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un tânăr, de 21 de ani, din comuna Bonţida, judeţul Cluj, conducând un autoturism pe raza localităţii de domiciliu, deşi nu deţinea permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti.

 

Latest articles

Related articles