Paradă militară la Cluj-Napoca de 1 Decembrie (FOTO)

Sute de clujeni au participat la parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României. Cei mai încântați de mijloacele tehnice și de militari au fost copiii. Dotați cu stegulețe și baloane colorate aceștia i-au întâpinat cu entuziasm pe militarii participanți la paradă.

Detașamente de onoare au foat constituite din peste 800 de militari cu 60 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Societatea Națională de Cruce Roșie și Poliție Locală.

Din partea Ministerului Apărării Naționale au lua parte militari din structuri ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, astfel: Regimentul 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Regimentul 317 ISR ”Vlădeasa”, Batalionul 811 Infanterie ”Dragonii Transilvani”, Batalionul 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionul 55 Apărare Antiaeriană ”Someș”, Batalionul 400 Sprijin ”Feleacu”, Batalionul 55 Comunicații și Informatică „Napoca”.
Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au fost compuse din specialiști ai Inspectoratului de Poliție Județean, Grupării de Jandarmi Mobilă “Ştefan Cicio-Pop”, Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” și Școlii de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan”.

La sărbătoarea românilor din Cluj-Napoca au fost prezenți în blocul de defilare și reprezentanți ai Serviciului Român de Informații (cu tehnică) și ale Poliției Locale.

Imnul Național al României a fost intonat de mezzosoprana Lavinia Bocu. Ceremonia a inclus și un moment aparte pregătit de micul soldat Adrian Chira. Acesta a avut un mesaj special pentru români și a recitat două poezii în aplauzele celor prezenți.

sdr
dav
sdr
dav
dav
sdr
sdr
sdr
sdr
sdr
dav
sdr
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav
sdr
dav
sdr
sdr
dav
dav
dav
dav
dav
dav
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare