ore de inot

Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că municipalitatea a demarat un proiect pilor la Școala Gimnazială ”Octavian Goga”. Aici, copiii din clasele I-IV vor avea ore de înot în locul orelor clasice de educație fizică.

“Avem un proiect pilot pentru clasele I-IV cu Şcoala Gimnazială ”Octavian Goga”. Ora de sport altfel am numit acest proiect pilot. 213 copii o să aibă 10 ore de înot gratuit. Avem un program pe care îl desfăşurăm cu RADP. Cei de la RADP iau copiii de la şcoală cu un microbuz specializat. Îi duc la bazin, după care îi duc la şcoală. Orele de înot au loc la bazinul de la Sun, care este al municipalităţii, este un bazin acoperit. Sunt toate condiţiile pentru a face înot, pentru a fi în deplină siguranţă. Este un profesor care se ocupă. Pentru foarte mulţi copii este un lucru extraordinar. În momentul în care am dat drumul la acest program, ne spunea directorul de la Octavian Goga că cei mici vorbeau doar despre acest lucru”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Potrivit viceprimarului acest program vine în spijinul elevilor și al părinților. Mulți dintre aceștia fie nu au reusrsele financiare, fie nu au timpul necesar pentru a-i duce pe cei mici la ore de înot.

”Sunt foarte mulţi părinţi care nu şi permit să îi ducă pe copii la înot, nu este ieftin, şi nici nu au timpul necesar. Dacă trebuie să iei copilul să îl duci la bazin și apoi să îl duci acasă, sunt minim două ore pierdute. Aşa oferim un serviciu pentru întreaga comunitate şi până la urmă înotul este un sport care dezvoltă atât corpul cât și minte”, potrivit lui Tarcea.

Citește și: