O firmă de taxi face legea la Aeroport. Zeci de sesizări din partea clujenilor

Clujenii au făcut mai multe sesizări ce vizează o firmă de taxi ce operează doar în incinta Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca. Aceștia refuză clienții dacă din punctul lor de vedere cursa este prea scurtă, sau solicită un preț mai mare.

”Semnalez peoblema rechinilor de la Activ taxi din aeroport ! Blocheaza toata banda rezervata taxiurilor si pana ce ei nu isi gasesc clientul pe care poate sa il insele nimeni nu pleaca.Asa am asteptat ieri 15 min pana ce un taximetrist de la Activ si-a gasit victima.In plus ne face orasul de rusine”, potrivit unui clujean.

Problema a fost semnalată pe site-ul de sesizări al Primăriei Cluj-Napoca și de un taximetrist, acest considerând că din cauza acestor practici imaginea orașului și a tuturor taximetriștilor este afectată.

”Vă rog să luați măsuri, în legătură cu taximetriștii de la aeroport . Și eu la rândul meu sunt taximetrist , de fiecare dată când aștept clienți in parcarea special amenajată pentru taximetriști , observ că cei de la dispecerarul ACTIV TAXI ori refuză clienții din motivul că este cursă scurtă ori fac preț , adică in loc să pornească ceasul ei spun că costă …x …euro. sau ron . Este un lucru foarte urât , când cobori din avion dai de șmecherii ăștia , o imagine, reclamă urâtă a Clujului . La rândul meu ca taximetrist îmi e rușine de ei . Știm foarte bine , s-au facut sesizări de multe ori dar nu s-a întâmplat nici o schimbare . Interesant e că de multe ori se întâmplă față de poliția de la aeroport . Dacă bine știu, aeroportul aparține de Consiliul județean , dar luați măsuri cumva impreuna cu ei și eliminați aceste comportamente nenormale ! Repet , este vorba despre ACTIV TAXI”, potrivit unui taximetrist.

Potrivit Primăriei Cluj-Napoca, se fac periodic verificări în incinta Aeroportului și taximetriștii care nu respectă prevederile legale sunt sancționați.

”Poliţiştii locali, în colaborare cu Poliţia Transporturi, efectuează verificări periodice în incinta şi în zona Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj-Napoca, vizând respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie. De fiecare dată cand se constată nereguli se aplică sancţiuni în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, cu modificările ulterioare şi ale H.C.L. nr. 109/2010. În vede
rea identificării si luării măsurilor legale care se impun împotriva conducătorului auto la care faceţi referire este necesar să ne precizaţi numarul de înmatriculare al autovehiculului cu care se efectua activitate de taximetrie, respectiv data si ora. Dacă deţineţi aceste date, vă rugăm sa ne contactaţi la numărul de telefon: 0264598784, interior 4830”, potrivit primăriei Cluj-Napoca.

Un alt clujean atrage atenția asupra faptului că firma de taxi Activ funcționează legal, astfel că cea mai bună varianta pentru cei care ajung la Aeroport este să evite respectivii taximetriști.

”Folosesc foarte mult taxiul si pot sa confirm ca o mare parte dintre taximetristi din Cluj sunt oameni foarte ok si serviciile sunt foarte bune. Firma Activ(sau Student) exista de ani buni si da este o mare teapa, dar este legala. Din aceasta cauza nu poate sa ia clienti din oras, numai din aeroport. Probabil ca este inregistrata in alta localitate. Se poate chema taxi, la comanda, in aeroport sau la poarta fara nici o problema. Taxiurile din Cluj sunt foarte usor de recunoscut: au plafonul alb si tot felul de insemne care confirma asta. Masinile de la Activ se vede foarte clar ca sunt diferite. Singura solutie e sa le evitati, primaria nu o sa le poata face nimic, pentru ca dupa cum spuneam functioneaza legal”, recomandă un clujean.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare