Numărul intervențiilor ISU în noaptea de Revelion a crescut cu 11% față de anul trecut

Peste 5.000 de pompieri au fost la datorie, zilnic, în perioada 31 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, pentru asigurarea misiunilor destinate protecţiei şi siguranţei cetăţenilor, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Totodată, în noaptea dintre ani, echipajele de intervenţie au asigurat, în sistem integrat, misiunile specifice, alături de reprezentanţii celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne şi cei ai autorităţilor şi instituţiilor implicate în managementul tipurilor de risc, inclusiv în zonele în care au fost organizate evenimente publice de amploare.

În aceste două zile, salvatorii au intervenit, la nivel naţional, la 2.670 situaţii de urgenţă, dintre care 264 incendii şi 2.162 pentru acordarea primului ajutor medical. De asemenea, echipajele operative au desfăşurat 12 misiuni de descarcerare, 67 pentru deblocare/salvare, precum şi 165 intervenţii în sprijinul comunităţilor. Totodată, în perioada de referinţă, 2.193 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 35 au fost salvate din medii ostile vieţii, informează ISU.

Numărul intervenţiilor la care au participat efectivele inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă a crescut cu 11% faţă de perioada sărbătorilor de anul trecut, fiind înregistrate cu 269 intervenţii mai multe în acest an.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii