NTT Data și U Cluj, parteneriat pentru creșterea voleiului feminin clujean

Echipa clujeană de volei feminin U NTT Data Cluj și-a prezentat azi noua echipă, noile echipamente, dar și obiectivele pentru acest sezon din postura de nou-promovată în divizia A1.

Evenimentul a avut loc la sediul NTT Data, principalul susținător financiar al echipei, în prezența domnului Daniel Metz, CEO NTT Data.

”Mă bucur să văd echipa în noul echipament. A fost dorința mea să oferim un echipament premium pentru ca echipa să simtă că este tratată corespunzător în acest demers al nostru. Mi-aș dori ca aceste fete să fie mai mult băgate în seamă, se scrie și se vorbește doar despre fotbal, deși eforturile lor sunt la fel de mari ca și în fotbal. Îmi doresc să meargă lumea la sală. Pentru ele este extraordinar să joace în fața unor spectatori și nu în sala goală. Să începem de la Cluj să acordăm valoare și altor sporturi, nu doar fotbalului”, a declarat Daniel Metz.

”Apreciez că o societatea atât de importantă ca și NTT Data este alături de clubul nostru. Avem o echipă frumoasă și le urez succes fetelor și staff-ului tehnic. O echipă cu un nume sonor, NTT Data, nu poate decât să obțină rezultate foarte bune”, a declarat și Ovidiu Vasu, președintele clubului Universitatea Cluj.

Managerul echipei, Constantin Parâia a pprezentat obiectivele acestui sezon, poziționarea cel puțin pe locul 7 la finalul campionatului.

”Am început reformarea echipei, unele jucătoare care ne-au ajutat să promovăm au decis să plece, dar am adus în schimb jucătoare valoroase care alături de tineretul Clujului vom alcătui o familie pentru a avea rezultate în Liga A1. Nu dorim să nu mai avem ca și în trecut momente de oscilație între A1 și A2 și să rămânem doar în A1. Vreau să arătăm că la Cluj se poate face volei de performanță. Am tăria să afirm că vom obține rezultate bune. Pentru acest an ne-am propus să testăm terenul, să tatonăm Divizia A1 și vom aprecia pe parcurs ce putem obține. Ca și echipă nou promovată obiectivul este menținerea în divizia A1, dar cum au rămas doar 10 echipe niciuna nu va retrograda, astfel că primul obiectiv este deja atins. Putem atinge orice loc, dar aș afirma că putem încheia pe 7. De asemenea, putem termina și în primele șase, să ajungem în play-off și acolo orice surpriză se poate întâmpla”, potrivit lui Parâia.

Cele mai puternic echipe din divizia A1 sunt campioana din ultimii trei ani, Blaj (buget de 3 milioane de euro), CSM București (buget de 2 milioane de euro), CSM Târgoviște (1 milion de euro).

”Ne batem cu echipe puternice financiar care au jucătoare străine plătite cu sume mari de bani. Îmi pare rău că nu am găsit în Cluj mai multă lume interesată să susțină financiar această echipă. Sunt jucătoare care au jucat cu sufletul și inima pe ajutor social. E nevoie de susținere financiară. Am văzut că galeria se duce peste tot cu echipa de fotbal, iar la Horia Demian nu vin mai deloc. Ar trebui să susțină toate echipele U Cluj. Dorim să împânzim orașul cu afișe să susținem această echipă. Sunt adeptul să jucăm cu tinerii noștri. Puținii bani care îi avem să îi dăm copiilor noștri. Folosirea jucătorilor străini se vede în rezultatele slabe ale echipelor naționale”, a completat Constantin Parâia.

România are 200.000 de tineri legitimați care practică sport în mod organizat, dintre aceștia practică sportul 3000-4000. Prin comparație, Franța are 1 milion de sportivi doar la judo. ”Sportul românesc suferă pentru că nu se mai face sport la nivelul claselor 1-12. Dacă nu vor fi readuși în sistem 2000 de antrenori care să lucreze cu tinerii nu avem cum să ne gândim la Olimpiada de la Tokio și nu o să reluăm șirul rezultatelor bune”, potrivit lui Vasu.

Componența echipei U NTT Data Cluj:

Răileanu Adriana Sorina

Ariton Alexandra

Dârnescu Carmen

Rada Beudean

Tarța Paula

Vodă Ioana

Podină Angelica

Bucur Raluca

Grama Carmen

Pamfil Mihaela

Bara Alexandra

Miclea Sabina

Mocar Denisa

Stanciu Adina

Antrenor: Ciprian Dârnescu

Antrenor secund:Luminița Trombițaș

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii