Nadia Comăneci vine la Cluj la CE de gimnastică

Când ţi se cântă Imnul şi vezi că 15.000 de oameni sunt în picioare doar pentru tine, îţi vine să-ţi iei zborul de pe podium. E un sentiment de nedescris!”, spunea cândva marea campioană Ecaterina Szabo.
De fapt, un sentiment, greu de descris, dar încercat de gimnastele şi gimnaştii noştri – şi nu sunt puţini! – care au urcat pe podiumurile Jocurilor Olimpice, Campionatelor Mondiale sau Campionatelor Europene.
Un sentiment pe care, multi dintre ei, şi-au propus să-l retrăiască în aprilie, în Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, asistând la evoluţiile noilor generaţii de performeri ai gimnasticii, cei care au preluat ştafeta şi care ştiu că “medaliile de aur nu sunt făcute din aur, ci din transpiraţie, determinare, şi un greu de găsit de aliaj, numit curaj…”
Se vor afla în tribune, din ceea ce ştim până acum, şi Nadia Comăneci, cu Bart Conner, Monica Roşu, Andreea Răducan, Simona Amânar, Gina Gogean, Sandra Izbaşa, Marius Urzică, Dan Potra, Flavius Koczi şi încă, şi încă… pentru a nu uita, totodată, că unii dintre foştii campioni se vor fi în “teren”, fie ca arbitri sau antrenori – Anca Grigoraş, Dan Grecu, Ioan Suciu – sau chiar în competiţie (Marian Drăgulescu, Cătălina Ponor, Larisa Iordache). Cum, de asemenea, se va afla în tribunele sălii şi “fiica” Clujului, maestra emerita a sportului Sonia Iovan, dublă medaliată cu bronz la prima ediţie a Campionatului European Feminin, care a avut loc în 1957 în Sala Floreasca din Capitală.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii