Acasă Social Modernizarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Modernizarea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Astăzi a avut loc inaugurarea Secției de Boli Infecțioase și a Laboratorului de Analize ale Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj, instituție medicală care funcționează sub autoritatea administrației județene.

Costul reabilitării instituției a fost suportat de bugetul Cosiliului Județean Cluj, lucrări ale căror cost total a ajuns la cca. 940.000 lei.

“Investiţiile finalizate şi inaugurate astăzi, constând în ample lucrări de reparaţii capitale şi modernizare, au fost realizate în vederea asigurării condiţiilor optime pentru desfăşurarea actului medical şi pentru supravegherea stării de sănătate a pacienţilor cu diverse infecţii, prin dezvoltarea unui sistem de prevenire şi tratament modern. Practic, prin darea în folosinţă a secţiei de boli infecţioase, am finalizat lucrările de modernizare a unui întreg corp al spitalului, corp ce găzduieşte nu mai puţin de 120 de paturi” a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Ioan Oleleu.

De serviciile de spitalizare continuă vor beneficia pacienții cu pneumonii, bronhopneumonii, septicemii, boli respiratorii, meningoencefalite, endocardite, hepatite, boala lyme, etc, iar laboratorul va avea ca obiectiv inclusiv aplicarea de noi metode de detectare a rezistenţei faţă de antibiotice, aceasta reprezentând o problemă importantă a zilelor noastre.

Astfel, pacienții vor avea condiţii optime de cazare, posibilităţi de aspiraţie oxigeno-terapie, supraveghere şi monitorizare, precum şi asistenţă medicală complexă.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Exit mobile version