Mociu are centru SMURD. Arafat și IPS Andrei Andreicuț au sfințit locul. FOTO/VIDEO

În Mociu a fost inaugurată vineri o bază SMURD și o subunitate de pompieri. Această bază servește interesele a peste 20.000 de oameni din județul Cluj, care au nevoie de serviciu medical și intervenție de urgență. Comunele care intră sub incidența bazei SMURD nou-înființată sunt: Buza, Căianu, Cămăraşu, Cătina, Frata, Geaca, Mociu, Pălatca, Suatu şi Ţaga. Unitatea este dotată cu  o ambulanţă SMURD de tip B2 şi două autospeciale de stins incendii de capacitate medie şi mărită, cât şi cu echipamente pentru intervenţii de descarcerare.

Reabilitarea și modernizarea sediului SMURD a fost proiectată de echipa asistentului universitar de la Facultatea de Construcții a UTCN, Ghindea Marcel Gabriel, iar executarea lucrării a fost făcut de firma SC GENTILIA CONSTRUCT SRL condusă de omul de afaceri Florin Cuc.

Au fost prezenți: Raed Arafat (Secretar de stat în Ministerul Sănătății), Andrei Andreicuț (Arhiepiscop al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului), Generalul Șomlea Vasile (ISU), Primarul din Mociu (Marton Horvath), reprezentanți ai Consiliului Județean (Horia Uioreanu- Președinte PNL, Ioan Oleleu- Vicepreședinte PSD, Nemeti Andrei- consilier UDMR, Remus Lăpușan – consilier PSD) și edili din peste 7 comune județene. Printre participanți din parlamentarii clujeni s-au numărat: Cornel Itu (deputat PSD), Ioan Moldovan (deputat PC), Mircea Irimie (deputat PC), inclusiv Șerban Rădulescu, fost senator și Președinte PC Cluj.

DSC_0153

DSC_0039(1) DSC_0066

DSC01024 DSC_0075

DSC_0010

DSC01024

DSC_0096

DSC_0034

DSC_0041

Latest articles

Related articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.