Militarii Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” din Florești, misiune îndeplinită în Afganistan

În cazarma Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu” din localitatea Florești a avut loc ceremonia de repatriere a echipei AIAT, detașament care a executat, în perioada iulie 2017- februarie 2018, o misiune în teatrul de operații din Afganistan.

Echipa formată din ofițeri de diferite arme a făcut parte dintr-o structură care înglobează peste 100 de militari și civili din 11 state diferite ale coaliției. Ofițerii au avut misiuni de instruire, consiliere și asistență a militarilor din Universitatea Națională de Apărare „Mareșal Fahim” și din Comandamentul pentru Instruire, Educație și Doctrină al Armatei Naționale Afgane.

Scopul acestei misiuni a fost asigurarea sustenabilității sistemului de educație și instruire afghan, precum și îndeplinirea angajamentelor internaționale ale Armatei României. Domeniile de consiliere au cuprins: leadership, instrucție, logistică, operații, doctrină și resurse umane.
Proiectele importante realizate de ofițerii români au fost: elaborarea Manualului de tactică generală, a Manualului de Lecții Învățate și a Doctrinei pentru Leadership și Comandă a Armatei Naționale Afgane. Una dintre cele mai importante realizări l-a constituit participarea la demararea tuturor demersurilor de includere a Universității Naționale de Apărare „Mareșal Fahim” în rețeaua națională afgană de educație și cercetare. Proiectul permite accesul studenților afgani la baze de date și biblioteci electronice, fapt ce contribuie substanțial la creșterea calității actului educațional.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare