Mii de clujeni au protestat împotriva ordonanței care vizează grațierea

Peste 5.000 de clujeni au ieșit în stradă oentru a-și arăta nemulțumirea față de orodnanțele de urgență ce vizează grațierea și aministiția, dar și modificarea Codului Penal.

Manifestanții s-au adunat în Piaţa Unirii și au mers în marș pe bulevardele Eroilor şi 21 Decembrie.

Protestatarii au venit cu pancarte cu mesaje precum “Vrem justiţie, nu corupţie”, “PSD nu uita/ ţara asta nu-i a ta”, “Jos Ciorbea”, “În democraţie, hoţii stau la puşcărie” –  au scandat “Fără amnistie, drept în puşcărie”,  “Uniţi salvăm toată România”, Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”.

La București, președintele Iohannis a fost prezent și el în mijlocul protestatarilor, ceea ce i-a oferit lui Liviu Dragnea ocazia să afirme că se pregătește o lovitură de stat.

”M-am întors de la instalarea președintelui Americii și l-am găsit pe președintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestație neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituționale și împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. Președintele țării s-a situat azi în afara legii, vizând avantaje politice personale și cerând aberații constituționale: retragerea unor ordonanțe, mai ales a unora care nu au fost date. E un început de lovitură de stat. De fapt, președintele Iohannis vrea, așa cum a vrut și fostul președinte Băsescu, să pună în cătușe puterea legitimată prin votul democratic”, a declarat Dragnea

 

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii