absolventi inscriere Universitatea Babes-Bolyai

Mii de absolvenți de liceu au luat cu asalt Universitatea Babeș Bolyai

Universitatea Babeș Bolyai a demarat procedurile de înscriere în anul universitar 2018-2019. Peste 2000 de absolvenți și-au depus dosarele încă din prima zi de înscriere.

Sunt de două ori mai multe dosare depuse, comparativ cu prima zi a sesiunii de admitere din 2017.

Informatica, cea mai căutată specializare de către absolvenți

Așa cum era de așteptat, cea mai căutată facultate a fost Facultatea de Matematică şi Informatică. Aici  au fost depuse 445 de dosare.

Urmează apoi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor – cu 372 de dosare pentru studiile de licenţă la zi.  Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – cu 273 de dosare depuse, Facultatea de Litere, care a avut, în prima zi de înscriere, 191 de candidaţi, respectiv Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, unde au fost depuse 134 de dosare de înscriere.

În ceea ce priveşte înscrierile pentru învăţământul la distanţă, prima poziţie este ocupată de Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – cu 96 de dosare depuse în prima zi de înscriere.

Şi numărul absolvenţilor de facultate care şi-au depus dosarele de înscriere la master este dublu faţă de cel înregistrat în prima zi a admiterii organizate în luna iulie 2017. 547 de absolvenți și-au depus dosarul faţă de 277 în 2017.

Cele mai căutate specializări de master au fost, în prima zi de înscriere, cele ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor, unde au fost depuse 186 de dosare, urmate de cele ale facultăţilor de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – 79 de dosare, respectiv Geografie – 79 de dosare.

8.300 de locuri bugetate și aproximativ 18.000 de locuri cu taxă

Universitatea Babeş-Bolyai oferă peste 8.300 de locuri bugetate și aproximativ 18.000 de locuri cu taxă, atât la nivel licență, cât și la nivel master.

Candidații pot alege între cele 244 de programe de licență (învățământ cu frecvență și la distanță), respectiv 222 de programe de master (învățământ cu frecvență sau frecvență redusă).

Perioada de admitere este cuprinsă între 11 și 29 iulie 2018, calendarul admiterii, taxele şi toate informaţiile necesare candidaţilor fiind accesibile la adresa: http://admitere.ubbcluj.ro.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare