centura de sud

Mihai Curteanu: ”Centura de Sud va fi redesenată. Costurile suportate tot de floreșteni” VIDEO

Mihai Curteanu, PSD Florești, atrage atenția asupra faptului că după trei ani de la adjudecarea licitației pentru Centura de Sud, aceasta este departe de a fi finalizată. Contractul cu firma Diferit a fost reziliat după doi ani și jumătate deoarece această a solicitat mai mulți bani și mai timp.

”Nu aș putea să vă spun când va fi finalizată Centura de Sud. Discutăm despre o eternă Fata Morgana, utilizată la fiecare ciclu electoral. Această Centură de Sud care este de o nevoie stringentă pentru decongestionarea traficului în care floreștenii își petrec ore bune din viața lor, ore pe care ar putea să le petreacă alături de familia lor. A fost utilizată această centură ca și material electoral, s-au făcut promisiuni peste promisiuni. Chiar a fost o firmă care și-a adus utiliajele pentru a începe lucrările. Aceste lucrări nu au fost începute, iar prezența acelei firme a fost doar la nivel de utilaje pentru ca administrația locală să justifice că începe lucrările pentru Centura de Sud”, a declarat Mihai Curteanu.

Acum a apărut o altă problemă cu care se confruntă primăria. Expropierile nu a fost finalizate, iar proprietarii terenurilor cer sume mult mai mari care ajung chiar și la 300 de euro. Mai mult, se pare că există și parcele de teren care nu aparțin nimănui și care potrivit legii nu pot fi expropiate, din acest motiv, traseul centurii trebuie redesenat.

”Se afirmă că expropierile nu au fost finalizate, și va începe procesul pentru redesenarea acestei centuri. De la ultimul ciclu electoral au trecut trei ani de zile și nu se întâmplă nimic. Cine va suporta această redesenare care implică niște costuri din bugetul la care am contribuit și noi. Administrația locală trebuie să rezolve problema expropierilor, care este o problemă spinoasă. Ei nu au reușit încă să finalizeze acest proces, din acest motiv se dorește redesenare. Să vii după cinci ani de zile în care s-a promis finalizarea centurii și să propui redesenarea mi se pare un lucru de neimaginat și o lipsă de respect pentru noi cei care stăm zilnic în trafic, pentru noi cei care circulăm pe ea” afirmă Mihai Curteanu.

Centura de Sud ar rezolva o parte din problema traficului cu care se confruntă zilnic locuitorii comunei Florești.

”Nu ne putem bucura de această centura, de utilizarea ei și de câștigul pe care l-am avea din punct de vedere al timpului și al nevilor pe care îi avem în fiecare zi în aceste ambuteiaje. Nivelul traficului în Florești la orele de vârf este unul ucigător. Stăm în trafic chiar și o oră până ajungem la destinație, chiar mai mult în unele situații. Nu doar că ar fi utilă, ci imperios necesară această centură. Nu pot să înțeleg care sunt motivele pentru care administrația publică locală nu poate să realizeze această centură. Avem exemple în care s-au realizat drumuri mult mai greu de construit într-un termen mult mai scurt. Sunt mii de familii care locuiesc în această zonă, sunt nevoiți să circule pe această centură și să își strice mașinile. Toți pașii au fost realizați de către cei care erau implicați sau de către entitățile conexe acestei centuri. Doar administrația publică locală nu a fost în stare. Pot să afirm că administrația publică locală nu dorește, sau nu vrea să realizeze această centură și ne propune o redesenare, redesenare cu costuri care se răsfrâng implicit în bugetul primăriei, bani care provin de la noi, contribuabilii”, potrivit lui Curteanu.

https://youtu.be/IIjasJDAcvk

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare