Miei de Paşti pentru clujeni

oile lui oleleu

Asociația crescătorilor de ovine și caprine Ijarul, clusterul Agro-Ind Food Napoca în colaborare cu Consiliul Judeţean Cluj vor organiza un târg de ovine în săptămâna dinainte sărbătorilor pascale la Dezmir.

În cadrul conferinţei de presă care a avut loc, vineri, 4 aprilie, la sediul PSD, vicepreşedintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Ioan Oleleu, totodată secretar general al PSD Cluj împreună cu reprezentanţii Asociaţiei Ijaru au expus planul de desfăşurare a comerţului cu  mieii Transilvănieni de Paşte.

“Oamenii vor vedea mieii, vor alege unul, îl vor achita la producător. Pe baza crotaliului acesta este identificat. Cumpărătorul poate reveni după o oră jumătate – două, pentru a-l ridica, tăiat, verificând dacă acesta corespunde cu cel ales”, a explicat medical Toma Mugea, președinte al asociației Ijarul.

Astfel clujenii işi pot cumpara un miel de carne transilvan obţinut din încrucişare berbeci de carne din import și mioara autohtonă. Acest comerţ va avea că scop promovarea mieilor locali, de calitate în defavoarea celorlalte rase.

S-a obținut această derogare strict pentru aceste eveniment. Carnea mieilor sacrificați în cadrul târgului poate fi vândută doar aici”, a specificat Oleleu.

Mielul de carne transilvan a devenit în acest an marcă înregistrată la OSIM. Planurile pentru această rasă urmând să dea roade în toamna acestui an.

Locaţiile de unde clujenii vor putea procura aceşti miei sunt: la Agrotransilvania, în parcarea hypermarketului Cora și în piața Florești.

Mihaela Trif

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii