Acasă Social Metodă care nu permite Google să te urmărească pe telefon sau laptop

Metodă care nu permite Google să te urmărească pe telefon sau laptop

Metodă care nu permite Google să te urmărească
Foto: Pixabay

Metodă care nu permite Google să te urmărească pe telefon sau laptop. Google foloseşte geolocaţia pentru a oferi utilizatorilor informaţii relevante şi contextuale din zona în care se află. În plus, înregistrează locurile în care dai check-in, paginile web pe care le vizitezi şi aplicaţiile pe care le foloseşti, pentru a optimiza experienţa de utilizare.

Cel puţin asta susţine oficial ,,Big Brother”™”™. Big Brother (alias BB) este un instrument pentru monitorizarea sistemelor şi a reţelelor, utilizat în general de administratorii de sistem. Apariţia paginii web dinamice a permis ca Big Brother să fie unul dintre primele sisteme de monitorizare care utilizează web-ul ca interfaţă de utilizator. Big Brother a primit numele personajului creat de George Orwell, în romanul Nineteen Eighty-Four. Dacă te deranjează că Google ştie aceste informaţii, poţi să opreşti monitorizarea datelor din setările contului tău. Google afirmă că geolocaţia, adică urmărirea traseului utilizatorului, este menită să ofere o experienţă de utilizare mai bună, datorită unor ,,informaţii relevante”™”™ pentru utilizator. Google foloseşte în acest scop mai multe servicii, precum Location History, Web and App Activity şi Location Services.

Dacă vrei ca Google să nu te urmărească, nu este de ajuns să dai OFF la Location History. Astfel că, pentru a dispărea de pe harta Google, dincolo de trecerea Location History pe OFF, trebuie să dezactivezi şi………….

Citește mai departe AICI

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Metodă care nu permite Google să te urmărească pe telefon sau laptop

Exit mobile version