Mera World Music- primul festival din șură

MERA WORLD MUSIC este primul festival internaţional de world music în ţinutul Călatei, în satul Mera, organizat în acest an între 27-30 iulie, în gospodăria cunoscută local sub numele de Szarka-telek. În spatele porţilor de lemn sculptate din Mera, scenele din şură vor găzdui orchestre familiare cu cele mai faimoase scene ale lumii. Prin organizarea acestui festival ne-am propus să prezentăm ţara Călatei lumii şi lumea ţării Călatei.

Întâlnirea unei culturi tradiţionale populare cu cele mai mari nume ai genului world music contemporan oferă festivalului o atmosferă cu totul specială.

Pe lângă cele mai renumite formaţii de world music din lume, festivalul este deschis şi familiilor (prin programe speciale pentru copii) şi iubitorilor de petreceri de muzică tradiţională (prin faimoasele seri de táncház (şezătoare) în care se dansează şi se cântă toată noaptea).

10 idei despre Mera World Music Festival

  1. Mera este un festival de world music unde atât muzica populară, cât și muzica jazz, electro, reggae sau flamenco se simt acasă în șură.
  2. Mera este un festival în șură unde iarba nu e tunsă de Rosal Group, ci de către vecinul nenea Hangya Pista. La acest eveniment nu așteptăm câți mai mulți participanți, ci doar 6000.
  3. Mera este locul unde chiar și străinii se salută.
  4. În Mera există mai multe clopote pentru bivolițe decât sonerii.
  5. Mera este o locație prietenoasă cu copii, unde iarba-i moale, aerul e bun, iar copiii până la vârsta de 14 ani beneficiază de intrare gratuită și de o mulțime de programe destinate special lor.
  6. Festivalul Mera World Music este încă unul foarte mic și familiar, dar dacă totul se va decurge conform planurilor noastre va și rămâne la fel.
  7. Mera este buricul lumii.
  8. Mera înseamnă un loc de întâlnire între diferiți oameni, diferite muzici, stiluri și culturi.
  9. Noi nu avem intenția de a-i educa pe oameni, de a interveni în structura pieței, sau de a proteja niște tradiții. Ne-am propus doar organizarea acelui festival la care ne-am dorit dintotdeauna să participăm.
  10. Mera. De ce nu?
Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii