Medicii de familie din Cluj au ieșit în stradă

Peste 50 de medici de familie clujeni au protestat în fața Prefecturii și a Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Aceștia su solicitat o salarizare corepsunzătoare.

Revendicările medicilor au fost depuse la Prefectura Cluj în cadrul unei întâlniri cu prefectul Aurel Cherecheş.

„Peste 50 de medici de familie au protestat în faţa Prefecturii Cluj şi CJAS şi am depus la Prefectură un memoriu cu revendicări în cadrul unei întâlniri cu prefectul Clujului. Cerem asigurarea condiţiilor decente pentru asigurarea asistenţei medicale primare, fără protocoale absurde, cofinanţare corespunzătoare, mai ales în mediul rural, respectarea pacienţilor şi medicilor. Şi o salarizare corespunzătoare, pentru că am fost uitaţi din grila de salarizare bugetară, considerându-se că am fi privaţi”, a declarat Vicepreşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Cluj, Emiliana Costiug, potrivit Mediafax.

Medicii de familie din toată ţara vor intra, în 15 noiembrie, în grevă generală, protestul urmând să aibă loc în Piaţa Victoriei, din Capitală, a declarat, joi, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, Rodica Tănăsescu.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

Adaugati comentarii