Primăria Cluj-Napoca asigură masa pentru echipajele SMURD Cluj

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Consiliul local Cluj-Napoca va aloca 120.000 de lei de la bugetul local pentru sprijinirea activității Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare, constând în acordarea a două mese pe zi (prânz și cină), pentru echipajele SMURD.

Serviciul Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca intervine în cazuri de accidente, prin asigurarea serviciului medical de urgență și descarcerare, în colaborare cu organele județene sanitare.

SMURD Cluj asigură asistența medicală de urgență prespitalicească prin cele două echipaje de tip TIM (terapie intensivă mobilă) și cele 9 echipaje de tip EPA (echipaje de prim-ajutor).

Cele două echipaje sunt formate din paramedici voluntari, studenți ai facultăților de medicină din Cluj, medici rezidenți care efectuează gărzile, de asemenea, în mod voluntar, medici specialiști, asistenți medicali și paramedici pompieri.

În condițiile în care numărul de cazuri și complexitatea acestora sunt deosebite, asigurarea serviciului de masă pentru aceste echipaje, în mod ritmic, ar fi extrem de dificilă fără un sprijin financiar adecvat.

Echipajele de Terapie Intensivă și ale SMURD Cluj asigură asistență medicală de urgență, orientată în special către urgențele majore, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Dat fiind faptul că solicitările adresate sunt multiple, complexe, de lungă durată, membrii echipajelor nu își pot asigura un serviciu de masă corespunzător. Acordarea sprijinului financiar necesar pentru asigurarea serviciului de masă pentru cele două echipaje constituie un suport pentru buna lor funcționare și dovedește sprijinul pentru comunitatea locală, prin intermediul Consiliului local îl acordă SMURD Cluj.

Ultimile articole

Articole populare