Marșul comunității gay împarte Clujul în două

Primăria Cluj-Napoca a aprobat în cele din urmă marșul din cadrul Festivalului ”Cluj Pride„, în ciuda presiunilor externe. Clujul este acum divizat între cei care consideră că trebuie respectate libertățile fiecărui individ și cei care dezaprobă în totalitate o astfel de manifestare din considerente morale sau religioase.

Marșul se va desfășura pe 1 iulie

Marșul #spunedrept din cadrul Festivalului “Cluj Pride” 2017 se ține pe 1 iulie, autorizat de către primărie după 15 zile de negocieri continue și 22 de cereri depuse. Punctul de plecare/întâlnire: Pod Garibaldi (zona Sala Polivalentă), ora 10:00 AM.

”Deși noi nu vom organiza anul acesta o paradă ci un marș LGBTQ+ & friends, dorim să împărtășim următoarea declarație a Comisiei Europene cu cei care dezaprobă în continuare organizarea marșului #spunedrept, invocând adesea argumente religioase sau preferințele personale pentru a bloca exercitarea unui drept civic recunoscut și de către autoritățile locale prin aprobarea întrunirii: “Valorile culturale și religioase nu pot fi invocate pentru a justifica nicio forma de discriminare. Libertatea de întrunire și expresie trebuie protejată, inclusiv prin gestionarea corespunzătoare a paradelor pride.”, potrivit organizatorilor.

Zeci de mesaje care cer anularea marșului

Mulți dintre clujeni sunt nemulțumiți de decizia primăriei de a apriba acest marș, astfel că au trimis zeci de sesizări pentru interzicerea acestei manifestări.

”Impreuna cu multi alti clujeni am trimis emailuri pe adresa registratura@primariaclujnapoca.ro, solicitand anularea paradei gay din Cluj, pe motiv ca reprezinta un atac la adresa moralitatii, a bunului-simt si a decentei. Marsuri organizate de comunitati al carui unic criteriu de selectie il reprezinta preferinta sexuala, este din start o anomalie. In acest fel ne putem astepta la marsuri ale pedofililor, onanistilor sau zoofililor.Nu am primit nr de inregistrare pe emailul trimis, dar va rog sa faceti public numarul de solicitari primite cu rugamintea de a anula marsul gay”, potrivit unul contestatar.

”Domnule Primar, Va rog sa anulati parada gay din data de 1 iulie. Va rog sa nu patati memoria strămoșilor nostri, care s-ar intoarce în mormânt daca ar vedea ce ati aprobat. D-zeu sa va lumineze!”,

Marșul pentru normalitate, tot pe 1 iulie

În aceluași timp, la Cluj-Napoca a fost autorizat Mitingul pentru normalitate organizat de Alianța BINE. Astfel, cei care fac parte din categoria celor ce sunt împotriva marșului comunității LGBT, pot participa la această manifestare.

”Pe 1 Iulie ieșim în stradă pentru familie și modificarea Constituției ca definind căsătoria doar între un bărbat și o femeie! Să spunem nu propagandei homosexuale! NU vrem parada homosexualilor la Cluj! Cluj-Napoca nu-i Sodoma!”,

Acest miting va avea loc începând tot cu ora 13:00, în Piața Avram Iancu.

Astfel forțele de ordine din Cluj-Napoca vor fi puse la încercare sâmbătă pentru a se asigura că participanții de la cele două manifestări nu se vor intersecta prin oraș.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare

1 comentariu

  • Anul 1933, in Germania nazista se organizeaza “parade” cu torțe. Anul 2017, in Cluj o alta “parada” pride. Ciudat.. Parade “moderne”, multi oameni in uniforma.. In 1933, daca aveai alta opinie te etichetau “untermensch” sau vierme, iar acum daca ai alta opinie esti catalogat “homofob”. Observi un alt lucru ciudat.. in 10 mai 1933 nazistii ardeau carti ale unor scriitori evrei. In 2017 vrei sa intri in dezbatere cu organizatorii paradei si esti banat dupa ce dai doar 4 citate, al 4-lea fiind la sfarsit cu o intrebare “Matei 19.4 El a zis: N-aţi citit că Cel ce i-a făcut de la început i-a făcut bărbat şi femeie?”. Organizatorii paradei nu suporta anumite carti, la figurat le-ar arde. Heinrich Heine spunea: “Unde au ars carti vor sfarsi prin a arde oameni” ( la figurat ). Ciudat ca in istorie paradele au precedat dictaturile nazista, fascista etc.. Ronald Reagan spunea despre fascism: “Daca va veni vreodata in America, va veni in numele liberalismului”.