Elevii clujeni din clasa a VI-a nu vor primi manualele de biologie și geografie

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Inspectoratul Școlar Cluj a decis să blocheze în depozit manualele de Geografie și Biologie aferente clasei a șasea.

Decizia vine în urma greșelilor identificate în aceste manuale. ISJ Cluj așteaptă decizia Ministerului Educației privind corectarea acestor erori.

”Manualele de clasa a VI-a de geografie și biologie care au anumite greșeli, deocamdată le-am blocat în depozit până se stabilește la nivel național dacă ele se înlocuiesc sau se elaborează o erată cu corectarea greșelilor care au apărut pe parcurs”, a declarat Valentin Cuibus, şeful Inspectoratului Judeţean Cluj, potrivit RADOR.

Probleme şi la manualele de clasa I

Valentin Cuibus a precizat că pot apărea întârzieri și la repartizarea manualelor pentru elevii clasei I. Acesta manuale au fost tipărite cu întârziere.

„De la a VII-a în sus nu avem nici o problemă, tot ce am comandat avem. Ele sunt deja repartizate în școli. Avem niște probleme cu manualele de clasa întâi, ele sunt puțin în întârziere. Dacă vor ajunge vor fi repartizate în așa fel încât luni să fie pe bănci”, spune șeful Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Greșeli în manualele de Geografie și de Biologie de clasa a șasea

Vă reamintim că o serie de erori au fost identificate în manualul de Geografie și în cel de Biologie pentru clasa a șasea.

În manualul de geografie pentru clasa a VI-a sunt greşeli de tipul plasării pe hartă a oraşului Turnu Măgurele în locul oraşului Drobeta – Turnu Severin, Marea Moartă a ajuns în locul Mării Roşii, Insula Ascension a devenit Asuncion, iar Tasmania a fost botezată Vanuatu.

În manualul de Biologie, copiilor li se spune, mai întâi, că vasele de sânge din corpul uman însumează 160.000 de kilometri. Peste numai câteva pagini, se specifică lungimea totală de 90.000 de kilometri.

 Planșa care prezintă organele vitale ale corpului omenesc este tipărită în oglindă. Inima și ficatul sunt poziționate pe partea greșită.

Ministerul Educației a precizat că va fi tipărită o erată. Elevii vor primi odată cu manualul şi erata în cauză.

Ultimile articole

Articole populare