drumuri afectate de polei

MAI recomandă atenție sporită în circulația pe drumurile publice

Până marţi, 20 martie a.c., ora 21.00 este în vigoare o informare meteorologică de precipitaţii în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, polei, vreme deosebit de rece pentru toată ţara.

Având în vedere condiţiile meteo, circulaţia pe mai multe drumuri din ţară se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de iarnă. Începând din această dimineaţă, de la ora 05.00, traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost reluat în regim normal (carosabil la negru).

La acest moment nu mai sunt drumuri naţionale închise, totuşi sunt restricţii pe DN10 (Buzău- Braşov – Km 28), DN64 (Băile Olăneşti, Km 134) DN12B (Târgu Ocna), circulându-se alternativ pe un sens din cauza unor fisuri la terasamentul drumurilor sau alunecări de teren.

În prezent sunt 6 drumuri judeţene închise circulaţiei auto: DJ 142L între loc. Mihalţ şi Zărieş (jud. Alba), DJ 104K între loc. Comăna de Jos şi Crihalma (jud. Braşov), DJ 131B între localităţile Augustin de Racoşul de Sus (jud. Covasna), DJ 251G între loc. Valea Mărului şi Măcişeni (jud. Galaţi), DJ 244E loc. Gugeşti (jud. Vaslui), DJ 205L este închis în zona localităţii Vrâncioaia (judeţul Vrancea).

În judeţul Dâmboviţa, traficul feroviar este blocat din cauza alunecării terasamentului CF 904 Fieni – Pietroşiţa la km 65+150, trenurile care circulau pe această rută, fiind anulate.

Pentru un trafic fără incidente, în condiţii de iarnă, recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor, adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum mai ales atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei.

De asemenea, având în vedere informările de precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masă mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală, de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Ministerul Afacerilor Interne are în teren aproximativ 5.000 de forţe de intervenţie şi 2.300 de mijloace pentru a veni în sprijinul comunităţilor.

Incendiu la Constanţa. O maşină a luat foc în parcare