Magistrații clujeni protestează în fața Curții de Apel. Activitatea va fi suspendată timp de o săptămână

Social media

10,031FaniÎmi place
721AbonațiAboneză-te

Magistrații clujeni protestează în această dimineață împotriva Ordonanței de Urgență prin care se modifica Legile Justiției.

Acțiunea de protest este organizată chiar înainte de sosirea la Cluj a Ministrului Justiției, Tudorel Toader. Ministrul urmează să participe la Cluj la Ședința Adunării Generale a judecătorilor Curții de Apel Cluj, unde va fi dezbătut reportul de activitate al instanței pe 2018.

Magistrații clujeni anunță că s-a decis să se suspende activitatea judiciară timp de o săptămână începând cu data de luni, 25 februarie 2019. Cauzele se vor amâna, cu excepția celor urgente (cauze cu minori, ordine de protecție, suspendarea actelor administrative, ordonanțe președințiale).

”Solicităm Președintelui CSM și Președintele statului să sesizeze CCR pentru conflict juridic de natură constituțională generat de adoptarea OUG nr. 7/2019 pe motiv că se încalcă principiul constituțional al controlului ierarhic și îl împiedică pe Procurorul General al PICCJ să își exercite obligațiile. Solicităm Parlamentulului să dezbată în procedură de urgență adoptarea cu modificări sau respingerea OUG nr. 7/2019, ocazie cu care să abroge dispozițiile legale cuprinse la art 881-889 cu privire la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție”, potrivit magistraților clujeni.

 

 

 

Ultimile articole

Articole populare